Kwantum Landbouw in het werkpakket van de Community Vitaal Voedsel

De Community Vitaal Voedsel bouwt een netwerk van gedreven mensen die werken aan een vitale bodem, vitale planten en dieren, vitaal voedsel en vitale mensen. Met een bundeling van krachten, kennis en kunde dragen zij het belang van vitaal of levenskrachtig voedsel uit en verdiepen zij het begrip ‘vitaal’. De Community werkt als de natuur, in symbiose, het is geen organisatie, maar een organisme.
Een ieder die iets wil inbrengen of halen kan hierbij aansluiten. De Community zoekt koppelingen aan andere netwerken, die dezelfde transitie in ons voedselsysteem nastreven.

De Community focust vooralsnog op de werkpakketten ‘vitale bodem’, ‘kwantumlandbouw’, ‘meetmethoden’ en ‘voedsel en gezondheid’.

“Wij zien een landbouw en voedselsysteem voor ons, die met zorg voor de aarde, werkelijk voedend is en gezondheids-bevorderend voedsel produceert. Een landbouw waarin een levende, vitale bodem en levenskrachtige planten en dieren centraal staan. Alleen uit een bodem die bruist van het leven kan voeding voortkomen die écht voedend en genezend is. Wij kijken op een holistische, integrale manier naar de landbouw, voedsel en gezondheid. “

De bodem en het landschap als apotheek en de boer als arts van de toekomst.

Belangstelling? De volgende bijeenkomst is gepland op 31 maart in de buurt van Utrecht. Opgeven kan via Marijke Kuipers van Gaia Sira <marijke@gaiasira.nl> en Kees Anker van Regiebureau POP <C.Anker@rb.agro.nl>

Henk Kieft

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.