Natuur&Landbouw, daar zit muziek in.

Daar is het dan, het E-boek over kwantum landbouw in het Nederlands.

Diverse mensen hebben expliciet gevraagd om vertaling van het boek ‘Quantum Leaps in Agriculture, exploring quantum principles in farming, gardening and nature’ dat in 2019 gepubliceerd werd. In de vier jaren tot nu toe is er veel nieuwe informatie gepubliceerd en werden veel nieuwe ervaringen in de praktijk opgedaan. Een stevige update was dus onvermijdelijk. Gelukkig hebben vele mensen daarbij geholpen. Dank!

Het is niet mijn bedoeling om het boek als tastbaar boek te publiceren. Het wordt sneller gevonden via internet en is zo eenvoudiger up to date te houden. Daarom publiceer ik het elektronisch als een serie van 8 hoofdstukken. Die zijn elk apart in te zien op deze website en te downloaden. Mocht iemand er voor educatieve doeleinden toch een geprinte of gedrukte bundel van willen maken dan hoor ik dat graag.

De hele serie bestaat uit de volgende hoofdstukken:

H 0. Landbouw&Natuur, daar zit muziek in. Het geeft wat achtergrond informatie en het introduceert alle andere hoofdstukken.

H 1. Muziek, Energie en Golven. De natuur en de landbouw bestaan uit meer dan deeltjes. Met frequenties en energie heb je ook veel invloed op planten en dieren. Het voorbeeld is eiwitmuziek.

H 2. Elektriciteit en Magnetisme in Ecosystemen. Vrijwel alle leven kent elektrische aspecten. Je kunt overal wel stroom meten in milliVolt. Hier vind je ook informatie over paramagnetisch gesteentemeel. En over de invloeden van de straling van telecommunicatie.

H 3. Informatievelden met Ritmes en Patronen. Massa en Energie kunnen niets zonder Informatie. En Informatie geeft patronen en ritmes. Daar kun je ook planten of dieren mee ondersteunen. Het gedrag van biofotonen biedt een ijzersterke indicator voor vitaal voedsel.

H 4. Water met Geheugen en Vitaliteit. Water is veel meer dan H2O. Het vormt clusters, onthoudt informatie van trillingen en intenties. Vitaal water blijkt gunstige invloed te hebben op dieren en planten. Bijvoorbeeld de Aqua4D-techniek. Hier vind je een definitie van vitaliteit.

H 5. Intuitie, Intentie en Bewust Contact met Natuur. De menselijke geest heeft invloed op levensprocessen. Er zijn minstens 10 methoden om met de geest inzicht te krijgen in – of invloed te hebben op  – het leven van ander leven. Leven dat ook een bepaalde vorm van bewustzijn kent. Het hoofdstuk begint met de vraag ‘Hoe weten we eigenlijk?’

H 6. MEIB, de 4 pilaren onder kwantumlandbouw. Voor al deze nieuwe inzichten hebben we een nieuw samenvattend concept nodig. Alles bestaat uit Massa, Energie, Informatie en Bewustzijn. Een zestal kwantumprincipes blijkt ook in biologie te gelden. Transformatie van de landbouw begint met bewustzijn. Van boer en boerin tot onderzoeker en consument en bedrijf en beleid.

H 7. Kwantumbiologie voor fundamenteel duurzame landbouw. Hier toetsen we de potentie van kwantum landbouw aan de huidige uitdagingen op het gebied van voedsel, productie en natuurbeheer. En er zijn diverse leertrajecten om dit brede bewustzijn te verkennen. Kwantum landbouw biedt perspectief: er zit muziek in.

Hieronder volgen alle hoofdstukken om te downloaden.

Henk Kieft

1 comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Beste Marijke,

    Wat een interesant programma heb je samengesteld, kan je mij vertellen wat de totale kosten zijn van deze cursus?